Експерти пропонують кілька простих способів покращити смак борщу, зробивши його більш гармонійним та приємним. Про це пише Ukr.Media.
Читайте також Ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети ідеальної пасти від італійських кухарів
Що робити, якщо борщ вийшов кислим
Експерти визначили ефективні методи зниження кислотності борщу. Один з найпростіших методів – додавання йодованої солі. При потраплянні до кислих компонентів страви сіль працює на нейтралізацію надлишкової кислотності. Для реалізації цього методу рекомендується розчинити сіль у гарячій воді перед тим, як додавати її в киплячий борщ.
Ще у кулінарній підказці для любителів борщу експерти пропонують використовувати солодку моркву як альтернативу надмірній кількості солі. Щоб урізноманітнити страву, просто натріть моркву на тертці та злегка обсмажте на сковороді перед додаванням у борщ. Цей спосіб не тільки допомагає нейтралізувати кислотність, але й надає супу ледь вловної солодкості.
Існує і третій варіант – додати до борщу яйця. Відваріть їх, дрібно наріжте та відправте в каструлю. Яйця змінять смак страви, зробивши її більш гармонійною. Також варто згадати картоплю. Якщо в борщі вже є картопля, додайте ще одну – вона вбере надлишки кислоти, і смак стане м'якшим.
Як нейтралізувати кислий смак в борщі / Фото Unsplash
Можна скористатися і харчовою содою. Додавання приблизно третини чайної ложки харчової соди в киплячу каструлю може ефективно збалансувати смак страви. Цей простий інгредієнт не лише добавляє особливого смаку, але й допомагає швидко нейтралізувати надлишкову кислинку.
І останній метод – сметана. Пропонують додати до борщу сметану жирністю 15%. Лише одна столова ложка на сковороді може ефективно пом'якшити кислотність страви та надати їй ніжного кремового відтінку, покращити загальний смак та зовнішній вигляд.
Сподобався лайфхак? Дізнайтеся, як почистити скло духовки за допомогою лимону без використання небезпечних хімічних речовин.