Стигле авокадо за 10 хвилин: диво-порада, як це зробити

23 вересня 2024, 12:00
Читать новость на русском

Джерело:

DaveHax

Авокадо сьогодні є популярним інгредієнтом для різноманітних страв. Окрім смакових якостей, ці фрукти також відомі своїми поживними властивостями. Проте, досить часто після покупки виявляється, що він недозрілий.

Якщо не хочете чекати днями, поки авокадо "дозріє сам", його можна зробити стиглим лише за 10 хвилин у духовці. Як саме це зробити, розповіли на ютуб-каналі DaveHax.

Читайте також Навіть не треба окропу: як за секунди почистити помідори від шкірки

Як зробити авокадо стиглим за 10 хвилин

Цей спосіб пропонує швидке рішення для тих, хто бажає насолодитися фруктом без довгого очікування. Щоб "дозріти" авокадо в домашніх умовах, потрібно:

  1. Розігріти духовку до 93 градусів.
  2. Загорнути авокадо в фольгу і покласти на деко;
  3. Нагрівати приблизно 10 хвилин (якщо авокадо занадто твердий його доведеться залишити у духовці трохи надовше);
  4. Дістати та залишити його ще на декілька хвилин на столі.

Після проведення цих етапів слід зняти фольгу та обережно розрізати його навпіл. Видаляємо кісточку й вуаля – стиглий авокадо швидко і смачно!

Стигле авокадо в духовці: дивіться відео

Чому авокадо швидко достигає у духовці?

Авокадо, як і багато інших фруктів, виділяє газ етилен, який відіграє вирішальну роль у процесі дозрівання. Зазвичай цей газ виділяється поступово, дозволяючи фруктам дозрівати в природному темпі.

Однак, коли авокадо загортають у фольгу і піддають тепловій обробці, затриманий етиленовий газ значно прискорює процес дозрівання, що призводить до швидшої готовності плодів.

Захочете їсти їх щодня:  як приготувати найсмачніші баклажани в духовці й що для цього треба мати.