Укр Рус
2 липня, 17:31
2

Ресторанна літня закуска: італійський рецепт "Тартару" без м'яса та риби

Основні тези
  • Тартар із томатами й буратою – це смачна та свіжа закуска, яка поєднує в собі солодкість томатів, вершковість бурати та пікантність додаткових інгредієнтів.
  • Цей рецепт можна використовувати і для повсякденних обідів, і для святкового столу.

У спекотний літній день дедалі частіше готують цю страву з соковитими помідорами та ніжної буратою. Так, мовиться про "Тартар", що поєднує смаки томатів і сиру.

Він не тільки швидко готується, але й досить універсальний для повсякденних обідів або святкових зустрічей. Рецептом "Тартару" із томатами й буратою ділиться 24 Канал з посиланням на ТікТок @unzestepourdeux.

Читайте також Ідеально доповнить літній раціон: приготуйте цей салат і вже не зможете зупинитися

Тартар із томатами й буратою

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 2 помідори;
– 1 бурата;
– 1 пучок базиліку;
– 1 цибуля шалот;
– 1 столова ложка оцту бальзамічного;
– 1 чайна ложка оливкової олії;
– сіль – на смак.

Як приготувати тартар з томатами та буратою: дивіться відео

Приготування:

  1. Опустіть помідори в окріп на 40 секунд, потім на 40 секунд – у крижану воду. Очистьте їх від шкірки й наріжте невеликими шматочками. Процідіть помідори через сито, щоб позбутися зайвого соку.
     
  2. Дрібно наріжте цибулю шалот і базилік. Змішайте їх із помідорами. Додайте сіль, оливкову олію та бальзамічний оцет.
     
  3. Готову суміш викладіть в кондитерську насадку. Тоді викладіть бурату, а потім знову суміш із помідорами.
     
  4. Подавайте тартар з підсушеною скибкою хліба.

Готово!

Теж смачно: корисний салат із руколою та пармезаном.