Треба всього лиш 20 хвилин: готуємо нашвидкуруч ніжний тирамісу без яєць
Тирамісу, найвідоміший італійський десерт, продовжує радувати смаки по всьому світу. Він гармонійно поєднує ніжні вершки, солодке печиво та ледь вловну гіркуватість кави й какао.
Хоча автентичний рецепт вимагає чимало часу і зусиль, його також можна швидко приготувати з нуля, доповнивши новорічне меню. Як приготувати тирамісу без яєць, розповідає 24 Канал з посиланням на Express.
Читайте також Як у вишуканій кондитерській: готуємо чизкейк "Снікерс", що тане в роті
Рецепт ніжного тирамісу без яєць
- Час: 20 хвилин
- Порції: 6 – 8
Інгредієнти:
– 250 грамів жирних вершків;
– 50 грамів цукру;
– 250 мілілітрів свіжозвареної кави;
– 100 грамів печива "дамські пальчики";
– 2 столові ложки розчинного гарячого шоколаду або какао.
Приготування:
- Зваріть каву й залиште її охолоджуватись. Вершки та цукор збийте до пухкої та стабільної маси.
- Змочіть печиво в каві кімнатної температури та викладіть їх на тацю 20 на 20 сантиметрів. Краще занурювати їх по одному, щоб вони не "набрали" більше кави, ніж треба.
- Покрийте печиво половиною вершкової суміші, розрівняйте і додайте ще один шар "жіночих пальчиків", змочених у каві. Покрийте печиво останнім шаром крему та присипте розчинним гарячим шоколадом або какао.
- Залиште десерт в холодильнику на 3 години або на ніч. Після цього можна подавати.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як приготувати бананове печиво без цукру.