Беріть рецепт у новий рік: ніжний "Наполеон", який можна їсти губами

31 грудня 2024, 18:20
Читать новость на русском

Торт "Наполеон" стане окрасою вашого столу і підійде як для свята, так і для буденного чаювання. Складний, на перший погляд, десерт спекти набагато простіше, ніж класичний бісквіт або кекс.

Для домашнього "Наполеона" за класичним рецептом потрібно 2 набори інгредієнтів. З першого треба буде замісити тісто, а з другого – зварити ніжний крем. Тож, як приготувати торт "Наполеон", розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Підготуйтеся до Нового року вже: рецепт пляцка "Пані Валевська", без якого не буде свята

Рецепт торта "Наполеон"

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 8

Інгредієнти:

для коржів:
– борошно – 400 грамів
– масло вершкове 82% – 250 грамів
– яйце куряче, велике – 1 штука
– сметана 15% – 200 грамів
– розпушувач – 1 чайна ложка

для крему:
– молоко 3,2% – 800 мілілітрів
– яйце куряче, велике – 4 штуки
– цукор – 300 грамів
– борошно – 80 грамів
– ванільний екстракт – на смак

Приготування:

  1. Натріть на великій тертці злегка підмерзле вершкове масло. Тоді поєднайте його з борошном та перетріть в крихту.
     
  2. В масу додайте соду, яйце, сметану та розпушувач. Швидко замісіть тісто, щоб масло не встигло розтанути. Загорніть у харчову плівку та покладіть в холодильник на 1 годину.
     
  3. Для крему поєднайте у мисці яйця, борошно, ванілін та трохи молока. Перемішайте все до однорідності.
     
  4. Тоді в антипригарну каструлю налийте молоко та додайте цукор. Доведіть до кипіння. Постійно помішуючи, введіть гаряче молоко в яєчну суміш, перемішайте і поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до загустіння. Накрийте плівкою та поставте в холодне місце, щоб суміш стало густою.
     
  5. Дістаньте тісто з холодильника, розділіть на 8 частин. Поки розкачуєте одну частину, решту поставте у холодильнику. Кожен шматок кладіть у круг діаметром приблизно 20 сантиметрів та випікайте в розігрітій на 190 градусів духовці до золотистого відтінку.
     
  6. Тепер перемажте коржі сметанковим кремом. Верхній шар присипте залишками запеченого тіста – покришіть їх. Відправте в холодильник пропитуватися.

Смачного!

Сподобався десерт? Тоді ловіть ще рецепт смачного мандаринового чизкейка без випічки.