Смак дитинства – торт "Пташине молоко": покроковий рецепт, який під силу навіть чайникові
Джерело:
Bene GustoТорт "Пташине молоко", відомий своїм легким і гармонійним смаком. Це вишукане суфле зі збитих яєць, елегантно вкрите шоколадною глазур'ю.
Детальний покроковий рецепт торта дозволить навіть новачкові в кулінарії створити цей шедевр і здивувати своїх близьких смачним тортиком. Як приготувати торт-суфле "Пташине молоко", поділився Bene Gusto.
Читайте також Ці інгредієнти є на кожній кухні: рецепт класичного американського десерту – бананового хліба
Легкий торт-суфле "Пташине молоко"
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порція: 1
Інгредієнти: (на форму 26 сантиметрів):
– 500 мілілітрів вершків 33%;
– 400 грамів сметани 20%;
– 200 мілілітрів молока;
– 150 грамів цукру;
– 15 грамів желатину;
– ваніль.
Для глазурі:
– 200 мілілітрів молока;
– 50 грамів цукру;
– 25 грамів какао;
– 5 грамів желатину;
– 5 столових ложок води для желатину.
Приготування:
- Сухий желатин заливаємо водою та залишаємо набрякати.
- У каструльку вилийте молоко, додайте набряклий желатин і поставте на плиту. Помішуючи, нагрійте суміш, поки желатин розчиниться. Слідкуйте, щоб молоко не перегрілося, бо желатин втратить свої властивості. Відставте суміш убік.
- В окремій місткості змішайте сметану та цукор до повного розчинення кристалів, додайте ваніль, або ванільний цукор.
- У великій мисці збийте вершки до м'яких піків. Потім додайте сметанно-цукрову масу та акуратно перемішайте. Сюди відправте вже охолоджене молоко. Обережно перемішайте. Дно форми змастіть олією і вилийте готову суміш. Поставте в холодильник на 30 – 60 хвилин для застигання.
Готуємо глазур
- Желатин також заливаємо холодною водою, але в цьому випадку розтоплюємо на водяній бані.
- У каструльку висипаємо какао-порошок, цукор і виливаємо молоко. Ставимо на плиту і, помішуючи, доводимо до кипіння.
- Охолоджуємо шоколадну масу та додаємо рідкий желатин. Заливаємо глазур зверху суфле і знову ставимо в холодильник. За бажанням торт можна прикрасити ягодами чи фруктами. Ніжне суфле, що тане в роті, відмінно поєднується з полуницею.
Смачного! Дивіться також, як приготувати із шефом Ектора Хіменеса-Браво шоколадно-м'ятний брауні.