Смак дитинства – торт "Пташине молоко": покроковий рецепт, який під силу навіть чайникові

28 вересня 2024, 16:21
Читать новость на русском

Джерело:

Bene Gusto

Торт "Пташине молоко", відомий своїм легким і гармонійним смаком. Це вишукане суфле зі збитих яєць, елегантно вкрите шоколадною глазур'ю.

Детальний покроковий рецепт торта дозволить навіть новачкові в кулінарії створити цей шедевр і здивувати своїх близьких смачним тортиком. Як приготувати торт-суфле "Пташине молоко", поділився Bene Gusto

    Читайте також Ці інгредієнти є на кожній кухні: рецепт класичного американського десерту – бананового хліба

    Легкий торт-суфле "Пташине молоко"

    • Час: 1 година 30 хвилин
    • Порція: 1

    Інгредієнти: (на форму 26 сантиметрів):
    – 500 мілілітрів вершків 33%;
    – 400 грамів сметани 20%;
    – 200 мілілітрів молока;
    – 150 грамів цукру;
    – 15 грамів желатину;
    – ваніль.

    Для глазурі:
    – 200 мілілітрів молока;
    – 50 грамів цукру;
    – 25 грамів какао;
    – 5 грамів желатину;
    – 5 столових ложок води для желатину.

    Приготування:

    • Сухий желатин заливаємо водою та залишаємо набрякати.
       
    • У каструльку вилийте молоко, додайте набряклий желатин і поставте на плиту. Помішуючи, нагрійте суміш, поки желатин розчиниться. Слідкуйте, щоб молоко не перегрілося, бо желатин втратить свої властивості. Відставте суміш убік.
       
    • В окремій місткості змішайте сметану та цукор до повного розчинення кристалів, додайте ваніль, або ванільний цукор.
       
    • У великій мисці збийте вершки до м'яких піків. Потім додайте сметанно-цукрову масу та акуратно перемішайте. Сюди відправте вже охолоджене молоко. Обережно перемішайте. Дно форми змастіть олією і вилийте готову суміш. Поставте в холодильник на 30 – 60 хвилин для застигання.

    Готуємо глазур

    • Желатин також заливаємо холодною водою, але в цьому випадку розтоплюємо на водяній бані.
       
    • У каструльку висипаємо какао-порошок, цукор і виливаємо молоко. Ставимо на плиту і, помішуючи, доводимо до кипіння.
       
    • Охолоджуємо шоколадну масу та додаємо рідкий желатин. Заливаємо глазур зверху суфле і знову ставимо в холодильник. За бажанням торт можна прикрасити ягодами чи фруктами. Ніжне суфле, що тане в роті, відмінно поєднується з полуницею.

    Смачного! Дивіться також, як приготувати із шефом Ектора Хіменеса-Браво шоколадно-м'ятний брауні.