Укр Рус
27 вересня, 08:27
1

Смаження гречки: необхідність чи дурна трата часу – однозначна відповідь кулінарів

Основні тези
  • Раніше гречку обсмажували для дезінфекції від жучків, бактерій та неприємного запаху, але зараз це робиться на виробництві для кращого зберігання.
  • Попереднє обсмажування гречки може поглибити її смак та скоротити час приготування до 20 хвилин.

Джерело:

Ukr.Media

Гречка – один з найчастіших гарнірів на наших столах. І завжди цікаво дізнаватися нові аспекти у її приготуванні.

У рецептах часто можна зустріти пораду посмажити гречану крупу. Для цього є причина, але необхідністю цей процес назвати не можна, інформує Ukr.Media. 

До теми Швидше та смачніше, ніж зазвичай: цікавий спосіб приготувати гречку

Чи потрібно обсмажувати гречку 

Раніше наші бабусі смажили гречку в обов'язковому порядку, адже йшлося про дезінфекцію. В такий спосіб можна було позбутися жучків, бактерій, плісняви та неприємного запаху, тобто всього "набору", який виникає при тривалому зберіганні гречки у мішках чи вологих приміщеннях. 

Сьогодні гречана крупа продається вже обсмаженою / Фото Pixabay

Натомість зараз гречку обсмажують вже на виробництві, щоб вона довше зберігалася. Саме тому вона має рудо-коричневий колір. 

Однак попередньо смажити гречку можна як і для поглиблення смаку, так і для швидкості приготування: після 5 хвилин обсмажування варити її доведеться не більш як 20 хвилин. 

Цікаво та оригінально: яка вийде страва, якщо сильно струсити яйце перед варінням.