То забирати чи ні: кулінари відповіли, чи треба знімати піну, яка утворюється при варінні супу

17 жовтня 2024, 23:57
Читать новость на русском

Джерело:

Ukr.Media

Кожного разу, коли ми варимо суп, утворюється піна. І господині досі сперечаються про те, чи треба її забирати.

Кожного разу підходити до супу та знімати піну – ще та морока. Проте кулінари наголошують, що до цього кроку таки потрібно вдаватися, розповідає Ukr.Media

Цікаво Домашнє вино з синього винограду: простий і натуральний рецепт без зайвих інгредієнтів

Навіщо знімати піну з супу та бульйону 

Коли ми варимо м'ясні бульйони та супи, то на поверхні утворюється багато піни. Це звичайний білок, який згорнувся, і жодних труднощів до споживання тут не виникає.


Відповідь на одвічне запитання / Фото Pixabay 

Але не треба забувати, що суп повинен мати естетичний вигляд. Окрім того, багато піни зробить бульйон каламутним. При вистиганні піна випаде в осад, і білок почне швидко киснути. 

Також є небезпека, що вже наступного дня страва буде гірчити та неприємно пахнути. Тож висновок однозначний – піну точно треба прибирати. 

Лайфхак на мільйон: як зварити горох за лічені хвилини.