Які вареники на Святвечір готували наші предки: перевірений рецепт

23 грудня 2024, 23:56
Читать новость на русском

Важко уявити зимові свята без улюблених вареників. Любов до цієї страви проходить крізь покоління, і важливо підтримувати цю традицію на належному рівні.

У кожної родини є свій улюблений рецепт вареників, але, як кажуть, у досконалості немає меж. 24 Канал пропонує трішки урізноманітнити свій досвід святкування з рецептом порталу "Господинька". Ці вареники пісні, тож чудово смакуватимуть на Святвечір. 

Не пропустіть Він просто дивовижний: святковий салат з червоною рибою, який ледь не злизують з тарілок

Рецепт традиційних вареників 

  • Час
  • Порцій: 8

Інгредієнти
– 0,5 літра теплої води;
– 1 чайна ложка цукру;
– 30 грамів живих дріжджів;
– 3 столові ложки олії;
– 1 чайна ложка солі;
– 800 грамів борошна;
начинка: 
– 500 грамів печериць;
– кілограм квашеної капусти;
– сіль та перець до смаку. 

Приготування

  1. Гриби нарізаємо шматочками та обсмажуємо на сковорідці. 
  2. Додаємо капусту та смажимо до її м'якості. Солимо, перчимо та відставляємо охолоджуватися. 
  3. Робимо опару. Змішуємо теплу воду, цукор, дріжджі та 4 столові ложки борошна. Накриваємо рушником та залишаємо на 20 хвилин у теплому місці. 
  4. Додаємо до опари олію та сіль, просіюємо борошно, замішуємо тісто та залишаємо під харчовою плівкою на 20 – 30 хвилин у теплому місці. 
  5. Розкачуємо тісто, за допомогою горнятка робимо кружечки, ліпимо вареники. 
  6. Варимо в підсоленому окропі, доки вареники не спливуть на поверхню. 
  7. Подаємо зі смаженою цибулею. 

Смачного!

Її соковитості немає рівних: готуємо домашню ковбасу на свята.