15 вересня,
08:31
Для десертів та до чаю: найпростіший рецепт ароматного варення з малини
Основні тези
- Варення з малини готується у пропорції 1:1 з цукром для ідеальної густоти.
- Процес приготування малинового варення дуже простий.
Малина – смачна та корисна ягода, запасів якої точно повинна бути вдосталь Не варто перейматися, заготівля цієї ягоди ніколи не додає додаткових турбот.
Варення з малини – це порція смаку та користі, від якої просто неможливо відмовитися. 24 Канал радить запастися цим чудовим додатком з улюбленої ягоди з рецептом порталу "Радіо MAXIMUM".
Читайте також Це простіше, ніж здається: як перевірити якість сиру — поради від експертки світового рівня
"Золота пропорція"
Зазвичай у всіх рецептах варення з малини можна зустріти пропорцію: порівну ягід та цукру. Як зазначає портал "Коліжанка", саме в цьому випадку варення отримує ідеальну густоту.
Як приготувати варення з малини?
- Час: 1 година
- Порцій: залежно від розміру баночок
Інгредієнти:
– 5 кілограмів малини;
– 5 кілограмів цукру.
Приготування:
- Малину перебираємо, змішуємо з цукром та залишаємо на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.
- Після цього ставимо таз на сильний вогонь, доводимо масу до кипіння й обов’язково знімаємо піну. Якщо цього не зробити, варення може забродити.
- Потім зменшуємо вогонь до середнього й варимо ще 15 – 20 хвилин.
- Щоб перевірити готовність, наливаємо трохи сиропу на тарілку, охолоджуємо та проводимо по ньому ложкою. Якщо "доріжка" залишається й краї не зливаються – варення готове.
- Гаряче варення розливаємо по банках та закриваємо.
Смачного!
Що ще смачненького заготувати на зиму?
- Вам обовʼязково треба мати у своїх запасах вʼялені помідори.
- Це інгредієнт, який будь-яку страву перетворює на шедевр.
- Їх дуже легко готувати, головне – обрати правильні помідори.