Укр Рус
21 січня, 15:49
2

Повітряні ласощі без цукру: яблучний зефір, який вийде у кожного

Зефір завоював своє місце серед найулюбленіших десертів завдяки чудовому смаку та текстурі – він може бути ягідний, фруктовий й навіть без цукру. Словом, цей кондитерський виріб не залишає байдужим нікого.

Зазвичай поціновувачі смаколика купують його в магазинах, часто не задумуючись, що зефір легко можна зробити самому вдома. Сьогодні приготуємо повітряний яблучний зефір без цукру, пише 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Встояти перед ними неможливо: готуємо пампухи з ніжним заварним кремом

Яблучний зефір без цукру – рецепт

  • Час: 1 година 10 хвилин (застигання – 12 годин)
  • Порції: 4

Інгредієнти: 
– 2 яєчних білки; 
– 2 чайні ложки меду; 
– 1/2 склянки води; 
– 3 яблука; 
– 10 грамів агар-агар.

Приготування:

  1. Яблука помийте, розріжте і видаліть серцевини. Викладіть половинки на деко і відправте запікатись у заздалегідь розігріту до 150 градусів духовку на 20 хвилин.
     
  2. Потім дістаньте, остудіть і зніміть шкірку, а м'якуш розімніть виделкою чи блендером в пюре. Змішайте його з медом.
     
  3. Окремо збийте білки до твердих піків і, не припиняючи збивати, введіть в них яблучне пюре.
     
  4. Розчиніть у воді агар-агар, доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Прокип'ятіть 3 хвилини. Повільно введіть гарячий агар-агар в суміш білків і пюре, збиваючи.
     
  5. Отриману суміш перекладіть у кондитерський мішок і викладіть зефірки на деко, застелене пергаментом.
     
  6. Залиште зефір застигати в прохолодному місці на 12 годин.

Готово!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і домашнє морозиво всього з трьох інгредієнтів.