Все вже давно з'ясували: скільки часу потрібно маринувати м'ясо та овочі
- Маринування м'яса надає йому колоритних смакових відтінків та зберігає соковитість, що робить його важливим етапом приготування.
- Для маринування м'яса слід використовувати свіжі, вимиті та обсушені шматочки, а посуд обирати зі скла або кераміки.
- Рекомендований час маринування залежить від типу м'яса: морепродукти та риба – 30 хвилин, курка та індичка – 2 години, свинина та інше червоне м'ясо – 12 годин.
- Час маринування можна регулювати залежно від розміру шматочків м'яса; для більших шматочків рекомендується робити проколи.

Джерело:
doradcasmakuМаринування – це процес, якого не варто уникати, коли йдеться про приготування м'яса. Однак досі в декого виникають сумніви щодо тільки, скільки часу потрібно на нього виділити.
Навіщо маринувати м'ясо
Маринування дозволяє надати м'ясу колоритних смакових відтінків та зберегти його соковитість. Для цього можна скористатися як вологим, так і сухим варіантом.
Читайте також Не майонезом єдиним: які є альтернативи для заправки салату
М'ясо для маринування повинно бути свіжим, вимитим і обсушеним, наприклад, паперовим рушником. Що стосується посуду, то найкраще використовувати скло або кераміку.
Маринування важливе для приготування м'яса / Фото Pixabay
Як довго потрібно маринувати м'ясо
Для того, щоб ваші зусилля не були марними, потрібно орієнтуватися на такі часові рамки:
- морепродукти та риба – від 30 хвилин;
- курка та індичка – 2 години;
- свинина та інше червоне м'ясо – 12 годин.
Час маринування також можна регулювати розміром шматочків м'яса. Якщо ви працюєте з більшими шматочками, то в них варто зробити проколи.
Щоб потім не викидати: які є поширені помилки при квашенні капусти.