Навіщо маринувати м'ясо

Маринування дозволяє надати м'ясу колоритних смакових відтінків та зберегти його соковитість. Для цього можна скористатися як вологим, так і сухим варіантом.

Читайте також Не майонезом єдиним: які є альтернативи для заправки салату

М'ясо для маринування повинно бути свіжим, вимитим і обсушеним, наприклад, паперовим рушником. Що стосується посуду, то найкраще використовувати скло або кераміку.

Маринування важливе для приготування м'яса / Фото Pixabay

Як довго потрібно маринувати м'ясо

Для того, щоб ваші зусилля не були марними, потрібно орієнтуватися на такі часові рамки:

  • морепродукти та риба – від 30 хвилин;
  • курка та індичка – 2 години;
  • свинина та інше червоне м'ясо – 12 годин.

Час маринування також можна регулювати розміром шматочків м'яса. Якщо ви працюєте з більшими шматочками, то в них варто зробити проколи.

Щоб потім не викидати: які є поширені помилки при квашенні капусти.