Укр Рус
12 травня, 06:06
2

Втрачає розсипчастість і смак: типові помилки приготування гречки, які робив кожен

Основні тези
  • Для правильної підготовки гречки потрібно промивати її в теплій воді та, за можливості, замочити з лимонним соком.
  • Гречку рекомендується обсмажити, щоб вона стала більш ароматною та розсипчастою, а також правильно залити водою.
Секрети приготування гречки Секрети приготування гречки

Гречка видається однією з найпростіших у приготуванні круп, але це не так. Якщо не дотримуватися базових правил, то вона буде без смаку.

Навіть у приготуванні гречки є свої секрети, які роблять суттєву різницю між "аби було" і "вау, як це смачно". Що треба знати, щоб ваша гречка стала неперевершеною – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media. 

Читайте також Солона чи прісна: яка вода закипить швидше

Промивати гречку треба правильно 

Гречку потрібно промивати завжди. Це потрібно для того, щоб позбутися пилу, який збирається на зернах, а також продуктів обсмажування. 

Промивати гречку треба в теплій воді. А ще краще буде її замочити на 4 – 5 годин, додавши столову ложку лимонного соку. Так активується фермент фітаза, який підвищить користь гречки. 

Гречку можна перетворити на шедевр / Фото Freepik 

Обсмажувати гречку також треба правильно 

Обсмажування дасть одразу кілька ефектів: гречка буде ароматна, розсипчаста та краще розпарюватися. Промиту гречку треба обсушити на пательні, а потім обсмажити на вершковому маслі без кришки на середньому вогні. 

Довго смажити гречку не варто, вона пригорить, стане гіркуватою, а після відварювання вийде сухою. 

Заливаємо водою 

Тут усе залежить від того, який варіант гречки ви хочете отримати: 

  • кипляча вода – гречка вийде розсипчаста та суха;
  • холодна вода – гречка буде м'яка та однорідна. 

Помішувати гречку не можна. Коли ж вона буде готова, додаємо шматочок вершкового масла, укутуємо і залишаємо на 20 – 30 хвилин.

Вона вийде як в найкращих ресторанах: як правильно смажити рибу