Еталон "сімейної" страви: яєчні котлети, які сім'я проситиме знову й знову

18 вересня 2024, 14:33
Читать новость на русском

Джерело:

"На пенсії"

Легкі та ситні страви для кожної господині на вагу золота. Цей рецепт стане знахідкою, з якою ви зекономите час та зусилля, а сім'я буде в захваті від трапези.

Котлети навряд чи стануть для вас сюрпризом, а ось те, що вони можуть бути яєчними – цілком. Збережіть цей рецепт, адже вас точно попросять його повторити, і не раз! 

До теми Майже 40 котлет з кілограма фаршу: простий рецепт, який вас здивує 

Рецепт яєчних котлет 

Час: 50 хвилин 

Порцій: 4

Інгредієнти
–  9 яєць;
– 100 грамів хліба;
– 100 грамів молока;
– 3 цибулини;
– 2 зубчики часнику;
– 2 морквини;
– 3 столові ложки панірувальних сухарів;
– 1 солодкий перець;
– олія для смаження;
– зелень на смак;
– сіль на смак;
– чорний мелений перець на смак.

Приготування

  1. Вісім яєць відварюємо до готовності, хліб замочуємо в молоці. Далі яйця, хліб, дві цибулини та часник пропускаємо через м'ясорубку.

  2. До фаршу додаємо сире яйце, панірувальні сухарі, спеції до смаку. Все ретельно перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.

  3. Готуємо овочі до котлет: на розігріту сковорідку наливаємо олію, додаємо дрібно нарізану цибулю і, помішуючи, обсмажуємо її до прозорості.

  4. Додаємо до сковорідки натерту на великій тертці моркву, нарізаний солодкий перець і зелень. Продовжуємо смажити до готовності овочів, постійно помішуючи. 

  5. На іншій сковороді добре розігріваємо рослинну олію. Столовою ложкою беремо фарш і руками формуємо котлету. Викладаємо котлети на сковороду і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.

  6. На тарілку викладаємо смажені овочі, зверху розкладаємо котлети і подаємо до столу з улюбленим соусом. 

Смачного!

Інакше ви викинете її у смітник: що потрібно знати про квашення капусти.