Якість має значення: як перевірити кисломолочний сир – дієві поради, з якими вас не обмануть
- При виборі кисломолочного сиру слід звертати увагу на наявність сироватки в упаковці, що може свідчити про порушення технологічного процесу або неправильне транспортування.
- Якісний продукт має однорідну консистенцію, відсутність грудочок та не повинен вільно переміщатися в упаковці, що вказує на дотримання правильного температурного режиму.
Сирники, десерти, випічка, намазки – з кисломолочного сиру можна приготувати багато смачних страв. Однак справжню насолоду вони подарують лише в тому випадку – якщо ви оберете якісний продукт.
Якісні продукти – гарантія безпеки та смаку. І це те, про що повинна вміти потурбуватися кожна господиня. На що звертати увагу при купівлі кисломолочного сиру розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Не пропустіть Ви почнете купувати манку кілограмами: готуємо манники – хтось вважає їх кращими за сирники
Як обирати кисломолочний сир
Найперше, на що вартує звернути увагу – наявність сироватки в упаковці. Якщо її багато, це може свідчити про порушення технологічного процесу на виробництві або неправильне транспортування, що призвело до виділення вологи.
Обираємо якісний продукт / Фото Freepik
Якісний продукт відрізняється однорідною консистенцією, а наявність грудочок може бути наслідком поганого збивання, неправильної температури або проблем зі згортанням білка.
Якщо сирна маса вільно переміщається в упаковці, ніби всохла, це також може вказувати на порушення температурного режиму при транспортуванні. Для швидкої перевірки консистенції достатньо обережно потрясти упаковку: якщо рідина явно "булькає" – це ознака надмірної сироватки.
Спеції будуть ще ароматнішими: простий лайфхак досвідчених кулінарів.