Укр Рус
2 липня, 23:51
2

Ґатунок і колір – не головне: як правильно обирати якісне борошно

Основні тези
  • Якісне борошно слід купувати в паперовій упаковці, яка забезпечує вентиляцію, і воно повинно мати свіжий запах без затхлості.
  • Використання борошна залежить від ґатунку: вищий для хлібобулочних виробів, перший для нездобної випічки, другий для млинців, вафель, вареників або пельменів.

Борошно – це той продукт, який точно фігурує у нашому кулінарному повсякденні. І від правильного вибору прямо залежить результат ваших старань.

Зазвичай ми купуємо борошно вищого ґатунку та застосовуємо його для всіх рецептів. Чому це неправильно та які ознаки підкажуть про якість – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media

Цікаво Скільки не готуй – а буде мало: ніжний десерт без випікання, який ніколи не набридає

Як обирати борошно 

Щодо якості продукту, то тут є кілька критеріїв, з якими ви не промахнетеся. Перший – борошно варто купувати лише в паперовій упаковці, яка забезпечує вентиляцію повітря без ризику для борошна. Запах повинен бути свіжим, без затхлості.

Коли ви з ним працюєте, то якісне борошно легко прилипає до рук, "хрумтить" та стискається. Також воно не повинно змінювати кольору при високій вологості. Якщо все в нормі – у ваших руках якісний продукт. 

Що стосується застосування, то тут все не так просто: 

  • вищий ґатунок – хлібобулочні вироби без начинки та кондитерська випічка;
  • перший ґатунок – нездобна випічка;
  • другий ґатунок – млинці, вафлі, вареники або пельмені. 

І головне – купуйте продукт перевірених виробників, які вже багато років присутні на ринку. 

Він вже став легендарний: курячий рулет, який створить свято на будь-якому застіллі.