Укр Рус
28 липня, 21:01
2

Частина спадщини України: автентичний рецепт легендарної каші "Зозуля"

Основні тези
  • Каша "Зозуля" до нематеріальної спадщини України.
  • Це автентична страва з пшона, яку варто спробувати кожному. 

Українська кухня має ціле розмаїття страв, якими варто пишатися на весь світ. Каша "Зозуля" – зірка Вінниччини, яку повинен спробувати кожен.

Цій легендарній страві вже понад 100 років, однак ніхто не наважиться сказати, що вона втратила актуальність. Подайте її з улюбленим мʼясом – і ваші рідні будуть в захваті, розповідає 24 Канал з посиланням на Суспільне.Вінниця.

Цікаво "Чорне золото": варення зі смородини "як в селі" – ідеальна структура та насичений смак

Як приготувати кашу "Зозуля"? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 100 грамів пшона;
– 330 мілілітрів молока;
– 1 яйце;
– 65 грамів цукру;
– щіпка солі;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 45 грамів маку;
– 80 грамів масла.

Приготування

  1. Пшоно заливаємо окропом у великій каструлі. Відставляємо на 15 хвилин. Окремо заливаємо мак.
  2. Пшоно промиваємо, мак – проціджуємо.
  3. Розкладаємо кашу в горщики, заливаємо молоком та ретельно перемішуємо.
  4. Запікаємо кашу 20 хвилин при 190 градусах.
  5. Яйця збиваємо з сіллю, цукром, та ванільним цукром.
  6. Вливаємо до каші яєчну масу, половину масла та мак, добре перемішуємо.
  7. Запікаємо ще 10 – 15 хвилин, решту масла додаємо до готової каші. 

Смачного!

Шедевр без випікання: готуємо апетитний пиріг зі сливами.