Укр Рус
17 липня, 15:56
1

Буде як свіжа навіть в лютому: ідеальний спосіб заготівлі зелені на зиму

Основні тези
  • Заморожування петрушки зберігає вітаміни та поживні речовини навіть взимку.
  • Перед заморожуванням її слід ретельно підготувати, подрібнити і розкласти по пакетах або контейнерах.

Заморожування – один з найефективніших методів заготівлі зелені на зиму. Він гарантує, що основні вітаміни та поживні речовини залишаться недоторканими, як і у свіжому продукті влітку.

Порадами, як правильно заморозити петрушку, ділиться 24 Канал з посиланням на BestHomeIdeas

Читайте також Чому ніхто не розповідав про це раніше: цей простий прийом перетворить звичайний плов на шедевр

Як правильно заморозити петрушку на зиму?

Експерти рекомендують ретельно підготувати петрушку до заморозки. По-перше, необхідно перебрати її, видаливши жовте або пошкоджене листя. Те, що залишилося, слід ретельно промити під проточною водою, а потім відкинути на друшляк.

Щоб забезпечити належне висихання, розкладіть листя тонким шаром на рушнику. Тоді подрібніть її, й легко використовуйте для додавання у свіжі супи або борщі взимку.

Наступний крок – розкладіть зелень по пакетах, щоб було зручно розморожувати. Також можете зберігати її в пластикових контейнерах з надійно закритими кришками. 

Теж цікаво: як заморозити пельмені, щоб не злипалися.