Що додають в український борщ за 5 хвилин до готовності: покроковий рецепт смачної страви

9 листопада 2024, 21:24
Читать новость на русском

Борщ – улюблена українська страва, яка вже кілька сотень років з'являється на столах у будь-яку пору року. Його просто неможливо не любити!

Неважливо, чи за вікном дощ або сонце, літо чи зима – борщ завжди доречний. Варіантів його приготування безліч, а про деякі секрети приготування та класичний рецепт розповідає 24 Канал з посиланням на ВВС.

Не пропустіть Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів

Які інгредієнти слід додати вкінці

Для того, щоб борщ отримав насичений смак та особливий аромат, слід додати спеції вкінці приготування. За 5 – 10 хвилин до закінчення варіння помістіть у каструлю солодкий перець, нарізаний соломкою та улюблені спеції. Готовий борщ можна заправити салом шпик, розтертим з часником.

Український борщ

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 500 грамів свинячих кісток з м'ясом;
– 200 грамів квасолі;
– 1 штука буряка;
– 3 – 4 штуки картоплі;
– половина маленької головки капусти;
– 1 штука моркви;
– 1 штука цибулі;
– 70 грамів томатної пасти;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 столова ложка оцту;
– сіль – до смаку;
– лимонний сік – до смаку;
– 3 – 4 горошини духмяного перцю;
– 2 штуки лаврового листа;
– 2 зубці часнику;
– олія – для смаження;
– сметана – для подачі.

Якщо шукаєте продукти для швидкого і смачного перекусу – крабові палички ТМ "Водний Світ" – саме те, що вам потрібно. Висока якість та насичений смак – ось чому українці обирають цей бренд вже понад два десятиліття.

Приготування:

  1. Замочіть квасолю на ніч (або хоча б на кілька годин) у холодній воді.
  2. Промийте свинину на кістці, залийте водою та варіть на невеликому вогні близько 2 – 3 годин.
  3. З бульйону слід постійно збирати шуму, важливо, щоб він не кипів, а залишався прозорим.
  4. Наприкінці варіння посоліть, додайте духмяний перець і лавровий листок.
  5. Відваріть квасолю до готовності та злийте воду.
  6. Буряк почистьте і натріть на крупній тертці або поріжте брусочками – як вам більше до смаку.
  7. Тушкуйте його під кришкою на сковороді з невеликою кількістю олії до готовності, періодично додайте трохи води, щоб він не смажився, а саме тушкувався.
  8. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте на невеликому вогні в невеликій кількості олії.
  9. Моркву натріть на крупній тертці, додайте до цибулі і тушкуйте 2 – 3 хвилини, потім додайте томатну пасту і тушкуйте ще кілька хвилин.
  10. Вийміть кістку з бульйону, відокремте м'ясо, наріжте його на невеликі шматки і поверніть у бульйон.
  11. Картоплю почистьте та наріжте невеликими кубиками, додайте до бульйону з м’ясом.
  12. Додайте тонко нашатковану капусту, буряк і квасолю. Варіть до м'якості картоплі.
  13. Додайте цукор і оцет, засмажку та перемішайте. Скуштуйте борщ – відрегулюйте сіль і кислоту лимонним соком до смаку.
  14. Доведіть до кипіння, заправте розчавленим часником і вимкніть вогонь.
  15. Накрийте борщ кришкою і настоюйте 15 хвилин перед подачею на стіл.

Смачного!

Чудовий десерт на Новий рік: як приготувати торт без випікання.