Що додають в український борщ за 5 хвилин до готовності: покроковий рецепт смачної страви
Борщ – улюблена українська страва, яка вже кілька сотень років з'являється на столах у будь-яку пору року. Його просто неможливо не любити!
Неважливо, чи за вікном дощ або сонце, літо чи зима – борщ завжди доречний. Варіантів його приготування безліч, а про деякі секрети приготування та класичний рецепт розповідає 24 Канал з посиланням на ВВС.
Не пропустіть Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів
Які інгредієнти слід додати вкінці
Для того, щоб борщ отримав насичений смак та особливий аромат, слід додати спеції вкінці приготування. За 5 – 10 хвилин до закінчення варіння помістіть у каструлю солодкий перець, нарізаний соломкою та улюблені спеції. Готовий борщ можна заправити салом шпик, розтертим з часником.
Український борщ
- Час: 1,5 години
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 500 грамів свинячих кісток з м'ясом;
– 200 грамів квасолі;
– 1 штука буряка;
– 3 – 4 штуки картоплі;
– половина маленької головки капусти;
– 1 штука моркви;
– 1 штука цибулі;
– 70 грамів томатної пасти;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 столова ложка оцту;
– сіль – до смаку;
– лимонний сік – до смаку;
– 3 – 4 горошини духмяного перцю;
– 2 штуки лаврового листа;
– 2 зубці часнику;
– олія – для смаження;
– сметана – для подачі.
Якщо шукаєте продукти для швидкого і смачного перекусу – крабові палички ТМ "Водний Світ" – саме те, що вам потрібно. Висока якість та насичений смак – ось чому українці обирають цей бренд вже понад два десятиліття.
Приготування:
- Замочіть квасолю на ніч (або хоча б на кілька годин) у холодній воді.
- Промийте свинину на кістці, залийте водою та варіть на невеликому вогні близько 2 – 3 годин.
- З бульйону слід постійно збирати шуму, важливо, щоб він не кипів, а залишався прозорим.
- Наприкінці варіння посоліть, додайте духмяний перець і лавровий листок.
- Відваріть квасолю до готовності та злийте воду.
- Буряк почистьте і натріть на крупній тертці або поріжте брусочками – як вам більше до смаку.
- Тушкуйте його під кришкою на сковороді з невеликою кількістю олії до готовності, періодично додайте трохи води, щоб він не смажився, а саме тушкувався.
- Цибулю наріжте кубиками, обсмажте на невеликому вогні в невеликій кількості олії.
- Моркву натріть на крупній тертці, додайте до цибулі і тушкуйте 2 – 3 хвилини, потім додайте томатну пасту і тушкуйте ще кілька хвилин.
- Вийміть кістку з бульйону, відокремте м'ясо, наріжте його на невеликі шматки і поверніть у бульйон.
- Картоплю почистьте та наріжте невеликими кубиками, додайте до бульйону з м’ясом.
- Додайте тонко нашатковану капусту, буряк і квасолю. Варіть до м'якості картоплі.
- Додайте цукор і оцет, засмажку та перемішайте. Скуштуйте борщ – відрегулюйте сіль і кислоту лимонним соком до смаку.
- Доведіть до кипіння, заправте розчавленим часником і вимкніть вогонь.
- Накрийте борщ кришкою і настоюйте 15 хвилин перед подачею на стіл.
Смачного!
Чудовий десерт на Новий рік: як приготувати торт без випікання.