Старовинна страва Карпат: як приготувати справжню грибну юшку

20 серпня 2024, 22:22
Читать новость на русском

Джерело:

Ye

Грибна юшка – це окремий вид кулінарної насолоди. Якщо мати під рукою автентичний рецепт, то результат вийде просто феноменальним.

Грибна юшка одразу наштовхує на спогади про колорит українських Карпат. Зовсім трішки зусиль – і ви поринете в особливу атмосферу завдяки незабутньому смаку. 

Читайте також Котлети не будуть прилипати до сковорідки: секрет з 90-х, який прекрасно працює і досі

Рецепт грибної юшки

Час: 1,5 години 

Порцій: 4

Інгредієнти
– 100 грамів сушених білих грибів;
– 2 цибулі;
– 1 морква;
– 2 – 3 столові ложки борошна;
– 2 зубчики часнику;
– 0,5 склянки сметани;
– сіль та перець до смаку;
– зелень. 

Приготування

  1. Гриби замочуємо на ніч, вранці відтискаємо та нарізаємо. Воду не виливаємо, а проціджуємо. 
  2. У каструлю наливаємо свіжу воду, воду з грибів та гриби. Ставимо варитися. 
  3. Коли юшка закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь та варимо годину. 
  4. Готуємо засмажку: моркву крупно натираємо, цибулю нарізаємо кубиками, смажимо близько 5 хвилин. Додаємо борошно і пасеруємо ще 2 – 3 хвилини. 
  5. Додаємо у засмажку сметану, перемішуємо і додаємо чашку бульйону. 
  6. Виливаємо засмажку в суп і готуємо під кришкою ще 10 – 15 хвилин.
  7. Солимо, перчимо, за бажання додаємо давлений часник. Доводимо до кипіння та залишаємо томитися на годину.
  8. Посипаємо зеленню та подаємо. 

Смачного!

Смачно та швидко: готуємо рибні котлети на швидку руку.