Укр Рус
26 травня, 06:11
3

Вимочують хлібом навіть останні краплі соусу: як приготувати смачнющий оселедець по-фінськи

Основні тези
  • Оселедець є популярним продуктом, який можна приготувати в особливий спосіб.
  • Оселедець по-фінськи може стати улюбленим рецептом родини.

Оселедець – це той продукт, який завжди раді бачити на столі. А якщо приготувати його в особливий спосіб, то рідні вимагатимуть повторювати рецепт ледь не щодня.

Оселедець у гірчиці – це порція пікантного задоволення, від якого просто неможливо відмовитися. А маринад виходить таким смачним, що його завжди вимочують хлібом, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media

Цікаво Три картоплини та фарш: смачна вечеря на всю сімʼю за справжні копійки

Рецепт оселедця по-фінськи

  • Час: 40 хвилин + маринування
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 500 грамів оселедцю;
– 1 яйце;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– 5 столових ложок рослинної олії;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 столова ложка гірчиці + чайна ложка гірчиці у зернах;
– трішки окропу.

Боїтесь, що не вдасться приготувати страву від улюбленого food-блогера? Не варто, адже із продуктами з гіпермаркету "ВЕЛМАРТ" вас точно очікує успіх. Мережа приємно дивує не тільки широким вибором якісних товарів, а й вартістю, яка не б'є по гаманцю. До того у "ВЕЛМАРТ" часто діють знижки на різноманітні позиції, тому кожен українець зможе заощадити на щоденних покупках.

Приготування

  1. Очистіть оселедець від шкірки та акуратно видаліть усі кісточки. Наріжте філе невеликими шматочками.

  2. Перекладіть рибу в глибоку миску, полийте рослинною олією та ретельно перемішайте. Залиште настоюватися на 30 хвилин, щоб філе добре ввібрало аромат олії.

  3. Поки оселедець маринується, приготуйте соус. У невелику посудину вбийте яйце, додайте трохи цукру, звичайну та діжонську (французьку) гірчицю, вичавлений лимонний сік і подрібнений кріп. Збийте все до однорідної консистенції.

  4. Після цього додайте до соусу ароматизовану олію, що залишилася після оселедця. Ще раз ретельно перемішайте.

  5. У стерилізовану банку викладіть рибні шматочки, залийте приготованим соусом-маринадом.

  6. Щільно закрийте банку кришкою й поставте в холодильник мінімум на 2 години, а ще краще – на всю ніч. За цей час оселедець добре промаринується й набуде насиченого смаку.

Смачного!

Чорні плями на пекінській капусті: чи можна їсти такий овоч.