Оселедець у гірчиці – це порція пікантного задоволення, від якого просто неможливо відмовитися. А маринад виходить таким смачним, що його завжди вимочують хлібом, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.
Цікаво Три картоплини та фарш: смачна вечеря на всю сімʼю за справжні копійки
Рецепт оселедця по-фінськи
- Час: 40 хвилин + маринування
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів оселедцю;
– 1 яйце;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– 5 столових ложок рослинної олії;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 столова ложка гірчиці + чайна ложка гірчиці у зернах;
– трішки окропу.
Боїтесь, що не вдасться приготувати страву від улюбленого food-блогера? Не варто, адже із продуктами з гіпермаркету "ВЕЛМАРТ" вас точно очікує успіх. Мережа приємно дивує не тільки широким вибором якісних товарів, а й вартістю, яка не б'є по гаманцю. До того у "ВЕЛМАРТ" часто діють знижки на різноманітні позиції, тому кожен українець зможе заощадити на щоденних покупках.
Приготування:
Очистіть оселедець від шкірки та акуратно видаліть усі кісточки. Наріжте філе невеликими шматочками.
Перекладіть рибу в глибоку миску, полийте рослинною олією та ретельно перемішайте. Залиште настоюватися на 30 хвилин, щоб філе добре ввібрало аромат олії.
Поки оселедець маринується, приготуйте соус. У невелику посудину вбийте яйце, додайте трохи цукру, звичайну та діжонську (французьку) гірчицю, вичавлений лимонний сік і подрібнений кріп. Збийте все до однорідної консистенції.
Після цього додайте до соусу ароматизовану олію, що залишилася після оселедця. Ще раз ретельно перемішайте.
У стерилізовану банку викладіть рибні шматочки, залийте приготованим соусом-маринадом.
Щільно закрийте банку кришкою й поставте в холодильник мінімум на 2 години, а ще краще – на всю ніч. За цей час оселедець добре промаринується й набуде насиченого смаку.
Смачного!
Чорні плями на пекінській капусті: чи можна їсти такий овоч.