Часто можна побачити, що пекінська капуста рясніє дрібними чорними цятками. Що вони означають і чи можна їсти такий овоч розповідає 24 Канал з посиланням на Тastingtable.

Цікаво Він змусить забути про альтернативи: салат "Берлінський" – це просто свято на кожен день

Чи можна їсти пекінську капусту з чорними цятками

Поява сірих або чорно-сірих плям на пекінській капусті зазвичай пов’язана з тривалим зберіганням, особливо за зниженої температури. Значення має також момент збору врожаю: якщо капусту зібрали ще недозрілою, ймовірність виникнення плям зростає.

Боїтесь, що не вдасться приготувати страву від улюбленого food-блогера? Не варто, адже із продуктами з гіпермаркету "ВЕЛМАРТ" вас точно очікує успіх. Мережа приємно дивує не тільки широким вибором якісних товарів, а й вартістю, яка не б'є по гаманцю. До того у "ВЕЛМАРТ" часто діють знижки на різноманітні позиції, тому кожен українець зможе заощадити на щоденних покупках.

Такі зміни можуть бути наслідком і несприятливих умов вирощування, наприклад, посушливої погоди. Частою причиною є порушення балансу азоту в ґрунті — як нестача, так і надлишок цієї речовини, яку застосовують як добриво для формування щільного качана.

Варто зазначити, що подібні плями не викликаються патогенами — ні грибками, ні бактеріями. Це не хвороба, а фізіологічна реакція на стрес чи неправильне зберігання.

Однак якщо на капусті з’являються темно-коричневі, вологі, великі плями з різкими краями, які супроводжуються неприємним запахом і грибковим нальотом – це вже ознаки гниття. Таку капусту вживати категорично не можна.

Однак експерти наголошують: якщо ви не впевненні у походженні цих чорних плям, краще відмовитися від вживання такого продукту.

Вони виходять дуже ніжними: рецепт сирників, якому вже кілька століть.