Українська кухня проста фантастична: готуємо сальники, від яких ви будете у захваті

28 серпня 2024, 07:29
Читать новость на русском

Джерело:

"Шуба"

Підтримувати українські традиції важливо як ніколи. А особливо, коли це ще й дуже смачно!

Історія цієї української страви походить з центральних регіонів України. Її часто готували до святкового застілля, коли гостей потрібно було почастувати чимось особливо смачним. 

Читайте також Навіть свекруха попросить рецепт: як запекти скумбрію, щоб була соковита і з скоринкою

Рецепт сальників

Час: 1 година 20 хвилин 

Порцій: 8

Інгредієнти
– 600 грамів свинячого сальника;
– 300 грамів свинини;
– 1 кілограм яловичої печінки;
– 1 склянка гречаної крупи;
– 1 цибулина;
– сіль та перець до смаку. 
 

Приготування

  1. Сальник відмочуємо у холодній воді, промиваємо та нарізаємо квадратиками по 10 сантиметрів. 
  2. Гречку варимо до готовності.
  3. Цибулю обсмажуємо до готовності. 
  4. Печінку перемелюємо з м'ясом. З'єднуємо з охолодженими гречкою та цибулею, солимо, перчимо і добре перемішуємо. 
  5. У квадратика сальника кладемо фарш, загортаємо як голубці та викладаємо на деко. 
  6. Ставимо у розігріту до 180 градусів на 15 хвилин, потім зменшуємо вогонь та готуємо ще 15 хвилин. 

Смачного!

А як інакше: яку страву любить Анджей Дуда – її часто готують і в Україні.