Історія цієї української страви походить з центральних регіонів України. Її часто готували до святкового застілля, коли гостей потрібно було почастувати чимось особливо смачним.

Читайте також Навіть свекруха попросить рецепт: як запекти скумбрію, щоб була соковита і з скоринкою

Рецепт сальників

Час: 1 година 20 хвилин

Порцій: 8

Інгредієнти:
– 600 грамів свинячого сальника;
– 300 грамів свинини;
– 1 кілограм яловичої печінки;
– 1 склянка гречаної крупи;
– 1 цибулина;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Сальник відмочуємо у холодній воді, промиваємо та нарізаємо квадратиками по 10 сантиметрів.
  2. Гречку варимо до готовності.
  3. Цибулю обсмажуємо до готовності.
  4. Печінку перемелюємо з м'ясом. З'єднуємо з охолодженими гречкою та цибулею, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
  5. У квадратика сальника кладемо фарш, загортаємо як голубці та викладаємо на деко.
  6. Ставимо у розігріту до 180 градусів на 15 хвилин, потім зменшуємо вогонь та готуємо ще 15 хвилин.

Смачного!

А як інакше: яку страву любить Анджей Дуда – її часто готують і в Україні.