Забутий український рецепт: цей суп дасть фору солянці та розсольнику

11 вересня 2024, 23:59
Читать новость на русском

Джерело:

На пенсії

Наша кулінарна культура така багата, що деякі страви вже почали забуватися. Цього не можна допускати, адже вкрай важливо зберегти свою ідентичність та передати її у спадок нащадкам.

Огірочник має давню історію, але його сучасний рецепт дещо трансформувався. Не поспішайте розчаровуватися – це той випадок, коли зміни пішли страві тільки на краще. 

Читайте також 1 кілограм курки – більше як 30 котлет: найкращий рецепт до будь-якого гарніру

Рецепт огірочника

Час: 30 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти
– 5 солоних огірків;
– 3 літри овочевого або м'ясного бульйону;
– 1 цибулина;
– 5 картоплин;
– 5 столових ложок сметани;
– сіль, кріп та перець до смаку.

Приготування: 

  1. Огірки натріть на дрібній тертці і відіжміть сік, але не виливайте його.

  2. Цибулю обсмажте до прозорості, потім додайте терті огірки і смажте ще кілька хвилин.

  3. Після цього покладіть огірки з цибулею в каструлю і поступово вливайте огірковий сік, пробуючи на смак.

  4. Варіть усе разом ще 5 хвилин.

  5. В окремій чашці розведіть сметану кількома ложками бульйону і влийте її в каструлю, добре перемішайте.

  6. Додайте сіль, перець, а перед подачею посипте зеленню.

Смачного!

Цю страву знають в усьому світі: як приготувати знамениту італійську пасту.