Яйця не треба чистити, шкаралупа сама відпаде: секрет досвідчених господинь
- Щоб легко почистити варені яйця, достатньо роздавити їх руками та опустити під холодну проточну воду.
- Метод заснований на нерівномірному розширенні речовин з різною щільністю, що полегшує відділення шкаралупи від білка.
Чистити варені яйця не така вже й морока, але завше хочеться полегшити собі життя. Тим паче, що для цього треба так мало.
Проколювання яєць голкою, сода та інші поширені лайфхаки відходять у минуле, тим паче, що не завжди спрацьовують. 24 Канал пропонує звернути увагу на пораду порталу "Добрі новини" та зробити все куди простіше.
Цікаво Кілька десятків за 2 хвилини: новий спосіб приготування лінивих вареників
Як легко почистити варені яйця
Насправді не треба ніяких додаткових хитрих маніпуляцій. Просто роздавіть його руками та опустіть під холодну проточну воду. І справу зроблено!
Почистити яйця можна за секунду / Фото Freepik
Це працює завдяки нерівномірному розширенню речовин з різною щільністю. Під час варіння м'яка частина білка прилипає до шкаралупи.
Якщо ж яйце швидко охолодити після варіння, воно стискається, а щілини в тріснутій шкаралупі збільшуються. Так між білком та шкаралупою утворюється простір, що полегшує очищення, адже туди потрапляє вода.
Зваряться в рази швидше: секрет замочування бобових.