Заморожені томати на зиму, які не відрізниш від свіжих: цю хитрість має знати кожна господиня

23 вересня 2024, 15:40
Читать новость на русском

З наближенням зими заморожування стає ефективним і зручним методом збереження фруктів та овочів. Домашні помідори набагато соковитіші та ароматніші, ніж магазинні, тому практика заготівлі особливо актуальна восени, після збору літнього врожаю.

Блогерка Христина Булезюк представила новий лайфхак із заморожування помідорів зручними порціями. Він дозволяє зберегти у продукті всі необхідні поживні речовини та вітаміни навіть взимку.

Цікаво Стигле авокадо за 10 хвилин: диво-порада, як це зробити

Заморожені томати на зиму: як зробити

  • Ретельно промийте помідори під холодною водою і добре просушіть їх. Якщо бажаєте, можна додати до томатів також болгарський перець для додаткового смаку і кольору;
     
  • Наріжте шматками та переблендеріть до однорідної маси;
     
  • Перелийте томатну масу у формочки для заморожування (пластикові, силіконові, для заморозки чи випікання – використовуйте найзручніші та ті, що маєте) та залиште на добу у морозилці;
     
  • Після заморожування ви отримаєте порційні кубики томатної пасти, які можна легко витягти з формочок.

Як швидко і просто заморозити томати на зиму: дивіться відео

Ці універсальні кубики є інгредієнтом для приготування традиційних страв, як-от борщ, суп та підсмажки. Щоб урізноманітнити їх смакові якості, варто додати зелень, гострий перець, часник або набір улюблених спецій.

Такий метод дозволяє заздалегідь приготувати зручні порції зимових страв, зберігаючи природний смак і поживну цінність помідорів.

Більше ніякого окропу: лайфхак, який дозволяє легко і швидко почистити помідори від шкірки.