Свято за лічені хвилини: як засолити червону рибу, щоб одразу подати до столу
- Червона риба – невід'ємний атрибут святкувань.
- Рецепт засолення риби дозволяє подати її до столу одразу після маринування.
- Процес засолення включає нарізку риби та маринування з кропом, цукром і салом.
- Риба може зберігатися у такому стані 2 – 3 дні, зверху можна додати лимон.
Джерело:
noviydoctorЧервона риба є неодмінним атрибутом будь-якого свята. І турбот з нею у вас точно не виникне, якщо обрати правильний рецепт.
Якщо приготувати рибку у цей спосіб, їй не потрібно буде довго маринуватися у холодильнику. Ви зможете подати її до столу або використати в страві практично одразу.
Читайте також На будь-який випадок життя: готуємо знамениті яєчні кекси
Як засолити червону рибу
Беремо філе червоної риби та зрізаємо шкірку. Нарізаємо його тонкими смужками, аби зменшити час засолення. Викладаємо на пласку тарілку в один шар.
Окремо нарізаємо кріп, додаємо до нього цукор та сіль. Найкраще обирати коричневий цукор, він надасть смаку риби карамельних відтінків. Добре все перемішуємо та посипаємо сумішшю рибу.
Смак свята / Фото Pixabay
Лишаємо рибку маринуватися 20 хвилин при кімнатній температурі. Після цього її одразу можна подавати до столу. У такому вигляді риба зберігається 2 – 3 дні, тому з'їсти її потрібно швидко.
При подачі для кращого ефекту зверху можна викласти лимон. Втім, таку рибку можна використати і на святкових канапе, тож форму подачі кожен обирає на власний розсуд.
Котлети не прилипатимуть до сковорідки: секрет з 90-х.