Коли хочеться ріденького, а світла немає: готуємо апетитну та освіжаючу кримську язму

3 вересня 2024, 10:31
Читать новость на русском

Джерело:

Шуба

Холодні супи – це не тільки порятунок у спеку, а й можливість поласувати ріденьким, навіть якщо немає світла. Ви просто мусите спробувати язму, якою пишалася кримська кухня.

Основний інгредієнт язми – катик, але його заведено замінювати кефіром. Також ви вільні експериментувати із зеленню, щоб надати страві улюблених смакових відтінків. 

Читайте також Не треба одразу мчати до магазину: чим можна замінити молоко у випічці

Рецепт холодного супу язма 

Час: 10 хвилин

Порцій: 2

Інгредієнти
– 1 літр густого кефіру;
– 1 огірок;
– 4 зубчики часнику;
– гілочка кропу;
– сіль – до смаку.
 

Приготування

  1. Огірок та зелень треба помити та обсушити.
  2. Огірок натираємо на терці та віджимаємо зайвий сік. 
  3. Часник прочавлюємо, кріп подрібнюємо. 
  4. У невеликій каструльці змішуємо всі інгредієнти, солимо та добре перемішуємо. 

Смачного!

Календар господині: які закрутки варто приготувати у вересні.