Коли хочеться ріденького, а світла немає: готуємо апетитну та освіжаючу кримську язму
3 вересня 2024,
10:31
Читать новость на русском
Джерело:
ШубаХолодні супи – це не тільки порятунок у спеку, а й можливість поласувати ріденьким, навіть якщо немає світла. Ви просто мусите спробувати язму, якою пишалася кримська кухня.
Основний інгредієнт язми – катик, але його заведено замінювати кефіром. Також ви вільні експериментувати із зеленню, щоб надати страві улюблених смакових відтінків.
Читайте також Не треба одразу мчати до магазину: чим можна замінити молоко у випічці
Рецепт холодного супу язма
Час: 10 хвилин
Порцій: 2
Інгредієнти:
– 1 літр густого кефіру;
– 1 огірок;
– 4 зубчики часнику;
– гілочка кропу;
– сіль – до смаку.
Приготування:
- Огірок та зелень треба помити та обсушити.
- Огірок натираємо на терці та віджимаємо зайвий сік.
- Часник прочавлюємо, кріп подрібнюємо.
- У невеликій каструльці змішуємо всі інгредієнти, солимо та добре перемішуємо.
Смачного!
Календар господині: які закрутки варто приготувати у вересні.