Укр Рус
12 вересня, 08:34
2

Це не довго, якщо знати секрет: буряк можна варити в рази швидше – що треба робити

Основні тези
  • Варіння буряка зазвичай сприймається як тривалий процес, але існують методи, щоб скоротити цей час.
  • Для скорочення часу приготування буряка, його потрібно варити у великій кількості води на великому вогні протягом 15 хвилин.
  • Після цього буряк слід перекласти у крижану воду на 5 – 10 хвилин, що значно пришвидшить процес приготування.
  • Цей метод дозволяє швидше готувати буряк, що може бути корисним для приготування різних страв, таких як салати та супи.

Ми звикли до того, що варіння буряка – це тривалий процес. Та якщо ви поспішаєте, то є дієві секрети й на цей випадок.

Борщ – далеко не єдина опція, коли нам потрібно зварити буряк, розповідає Смачно 24. Чого тільки вартують салати, для яких цей чудовий овоч стає основою.

Читайте також Виявляється, все так просто: як врятувати цибулю, яка почорніла при обсмажуванні

Однак часто нас відлякує час приготування буряка. Зараз світ такий швидкий, що довго чекати зовсім не хочеться. Але на цей випадок є лайфхак, який допоможе господиням варити буряк швидше. 

Як зменшити час варіння буряка

Є хитрощі, які допоможуть суттєво скоротити час приготування буряка. Спочатку вам потрібно варити буряки у великій кількості води на великому вогні. Оберіть найбільшу каструлю, яка є у вашому домі, та виставте максимальний вогонь на плиті. 

Овоч, який  так люблять українці / Фото Pixabay

Варіть буряк у такий спосіб 15 хвилин, накривати кришкою не потрібно. Після цього часу перекладаємо буряки у крижану воду на 5 – 10 хвилин. Цей спосіб допоможе приготувати буряки швидше, а відтак – ви можете частіше використовувати його на своїй кухні. 

Цей забутий український суп вам сподобається: давній рецепт