Вони викликають шалений захват: як замаринувати кабачки з гірчицею та часником

23 серпня 2024, 06:06
Читать новость на русском

Джерело:

"Смачненьке"

Мариновані кабачки – це чудовий кулінарний запас. Якщо обрати правильні прянощі, то результат буде просто божественним.

Ці кабачки будуть вдалим додатком до безлічі страв. Особливо вони смакуватимуть з вареною картопелькою та котлетами чи смаженим м'ясом. 

Читайте також Унікальний український рецепт: які вареники любив їсти Тарас Шевченко

Рецепт маринованих кабачків

Час: 30 хвилин + маринування

Порцій: 2 літри 

Інгредієнти
– 2 кілограми кабачків;
– головка часнику;
– пучок кропу;
– 1,5 столової ложки солі;
– 1,5 столової ложки гірчичного порошку;
– 100 грамів цукру;
– 2 чайні ложки чорного перцю;
– 100 мілілітрів олії;
– 100 мілілітрів оцту. 

Приготування

  1. Кабачки миємо та нарізаємо брусочками. 
  2. Кріп подрібнюємо, часник прочавлюємо. 
  3. В мисці з'єднуємо сіль, цукор, перець, гірчицю, олію та оцет. Добре перемішуємо. 
  4. З'єднуємо маринад з кабачками. Накриваємо рушником та залишаємо на 3 години, кожні 30 хвилин перемішуємо. 
  5. Розкладаємо по стерилізованих банках та пастеризуємо 10 хвилин.

Смачного!

Легко та оригінально: яєчні конвертики на сніданок.