Цей рецепт повинен бути у сімейній книзі: запікаємо сало до свята та на щодень
Є страви, які пройшли з нашою культурою крізь століття, тому завжди додають застіллю колориту. Одна з них – запечене сало з ароматними спеціями.
Цю страву по праву можна вважати справжнім делікатесом. Відповідально поставтеся до вибору продукту, найкраще обирати підчеревину з м'ясним прошарком. А коли цю справу буде зроблено, 24 Канал пропонує дотримуватися рецепту та порад порталу Bene Gusto.
Не пропустіть Хрустка зовні та м'яка всередині: смажимо картоплю за знаменитим методом "3-3-3"
Рецепт запеченого сала
- Час: 1 година 10 хвилин + маринування
- Порцій: 8
Інгредієнти:
– 1 кілограм сала з підчеревини;
– 2 чайні ложки солі;
– 2 чайні ложки суміші перців;
– 5 – 6 зубчиків часнику;
– вода.
Приготування:
Сало натріть сумішшю солі та перців. Часник пропустіть через прес і рівномірно розподіліть по поверхні сала. Накрийте посуд плівкою і залиште маринуватися протягом 6 – 8 годин.
Поставте сало в духовку, розігріту до 180 градусів. У форму додайте трохи води, щоб вона покривала третину висоти сала.
Спочатку запікайте під фольгою 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і продовжуйте запікати ще 20 хвилин.
Після цього переверніть шматок сала на інший бік і запікайте ще 20 хвилин.
Перед подачею охолодіть сало в холодильнику.
Смачного!
Перевірте себе: фахівці розповіли, де потрібно зберігати кетчуп.