Навіть свекруха попросить рецепт: як запекти скумбрію, щоб була соковита і з скоринкою

28 серпня 2024, 00:40
Читать новость на русском

Джерело:

noviydoctor

Печена скумбрія здатна стати кулінарною окрасою будь-якого дня. Ця рибка ідеально доповнить варену картопельку чи інший гарнір.

За цим рецептом рибка виходить особливо вдало. Таку страву не соромно поставити навіть на святковий стіл.

Читайте також В Україні її також обожнюють: від якої страви не може відмовитися президент Польщі

Рецепт запеченої скумбрії 

Час: 1 година

Порцій: 3

Інгредієнти:
– 3 скумбрії;
– 3 столові ложки меду;
– 3 столові ложки соєвого соусу;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 3 зубчики часнику;
– 1 лимон;
– пучок зелені;
– 1 чайна ложка солодкої паприки;
– сіль та перець до самку. 

Приготування

  1. Рибу солимо, перчимо, поливаємо олією та розтираємо руками. 
  2. З одного боку робимо надрізи.
  3. Тонко нарізаємо лимон та часник, вкладаємо їх в отвори. 
  4. Деко застеляємо фольгою і ставимо на нього решітку. 
  5. На решітку викладаємо скумбрію і запікаємо 15 хвилин при 170 градусах, в ідеалі при режимі "духовка + верхній гриль".
  6. Змішуємо соєвий соус з медом. 
  7. Рибу перевертаємо на інший бік, змащуємо соусом лише верх. Повертаємо у духовку ще на 10 хвилин. 
  8. Після приготування змащуємо соусом й інший бік риби. Можна подавати до столу одразу, посипавши зеленню та паприкою. 

Смачного!

Відкриваємо нові смаки: рецепт огіркового гаспачо.