Золота пропорція: скільки солі визнані кулінари дають до макаронів
- Соління макаронів є важливим і складним процесом, який впливає на смак страви.
- Популярні шеф-кухарі рекомендують дотримуватись пропорції: столова ложка солі на 4 літри води або на 450 грамів сухих макаронів.
- Сіль підвищує температуру кипіння води, що сприяє більш рівномірному приготуванню макаронів.
- Після соління воду потрібно спробувати – її смак повинен нагадувати морську воду.
- Більша частина солі залишається у воді, тому не варто хвилюватися про надмірне поглинання солі макаронами.
Джерело:
"Шуба"Виявляється, соління макаронів не такий простий процес, як здається. Довкола нього є багато дискусій, але існує правило, дотримання якого точно гарантує необхідний результат.
Сіль відіграє у приготуванні макаронних виробів дуже важливу роль. Якщо її кількість завелика або замала, це неодмінно вплине на смак страви.
Цікаво "Базарні" пиріжки, які всі просто обожнюють: який інгредієнт робить тісто таким особливим
Популярні шеф-кухарі радять обов'язково солити воду для макаронів, проте дотримуватися одного золотого правила.
Скільки солі додавати до макаронів
Кулінари рекомендують орієнтуватися на такі пропорції:
- столова ложка солі на 4 літри води;
- столова ложка солі на 450 грамів сухих макаронів.
Також вони радять тримати у фокусі, що сіль підвищує температуру кипіння води, завдяки чому макарони готуються більш рівномірно. Після того, як ви посолили воду, її треба спробувати – в ідеалі її смак повинен нагадувати морську воду.
Можете не переживати, що макарони поглинуть забагато солі – більша частина залишиться у воді. Поглинання солі залежить від форми й товщини макаронів, однак столова ложка на 450 грамів продукту виглядає ідеальною опцією в будь-якій ситуації.
Та сама зелена олія: Ярославський показав, як її зробити.