Золота пропорція: скільки солі визнані кулінари дають до макаронів

4 вересня 2024, 11:10
Читать новость на русском

Джерело:

"Шуба"

Виявляється, соління макаронів не такий простий процес, як здається. Довкола нього є багато дискусій, але існує правило, дотримання якого точно гарантує необхідний результат.

Сіль відіграє у приготуванні макаронних виробів дуже важливу роль. Якщо її кількість завелика або замала, це неодмінно вплине на смак страви. 

Цікаво "Базарні" пиріжки, які всі просто обожнюють: який інгредієнт робить тісто таким особливим

Популярні шеф-кухарі радять обов'язково солити воду для макаронів, проте дотримуватися одного золотого правила.

Скільки солі додавати до макаронів

Кулінари рекомендують орієнтуватися на такі пропорції: 

  • столова ложка солі на 4 літри води;
  • столова ложка солі на 450 грамів сухих макаронів. 

Також вони радять тримати у фокусі, що сіль підвищує температуру кипіння води, завдяки чому макарони готуються більш рівномірно. Після того, як ви посолили воду, її треба спробувати – в ідеалі її смак повинен нагадувати морську воду. 

Можете не переживати, що макарони поглинуть забагато солі – більша частина залишиться у воді.  Поглинання солі залежить від форми й товщини макаронів, однак столова ложка на 450 грамів продукту виглядає ідеальною опцією в будь-якій ситуації. 

Та сама зелена олія: Ярославський показав, як її зробити.