Знахідка для тих, хто любить смак затишку: як зробити знаменитий хліб з травами
Джерело:
gotujmyДомашній хліб – це особливий ритуал для кожної господині. З ним будь-яка трапеза перетворюється на оду гармонії та затишку.
Цей хліб стане ідеальним доповненням до ваших страв та салатів. Окрім того, на святковому столі він викличе справжній фурор, а гості будуть заздрити вашій кулінарній вправності.
Читайте також Треба лише 3 інгредієнти: готуємо фантастичний пиріг з бананами
Рецепт хліба з травами
Час: 45 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
для хліба:
– 600 грамів пшеничного борошна;
– 300 грамів води;
– 40 грамів свіжих дріжджів;
– 1/2 чайної ложки цукру;
– 2 чайні ложки солі;
– 50 грамів олії;
для трав'яної маси:
– 2 зубчики часнику;
– 1 велика цибулина;
– 1 пучок петрушки;
– 10 грамів листя базиліка;
– 60 грамів вершкового масла.
Приготування:
- Усі інгредієнти для трав'яної маси кладемо у блендер, збиваємо 3 хвилини до однорідності та відставляємо.
Насипте борошно в миску. Додайте воду, змішану з дріжджами, цукром, сіллю та олією, і замісіть тісто.
Викладіть тісто на поверхню, присипану борошном, і розкачайте його в прямокутник розміром 30 на 40 сантиметрів
Викладіть суміш трав на тісто та наріжте смужками довжиною 5 сантиметрів.
Потім скручуємо смужки в "гармошку" і викладаємо у змащену маслом форму. Відставляємо на десять хвилин.
Випікаємо при 180 градусах 30 хвилин.
Смачного!
Смак ностальгії: готуємо смажені пиріжки родом з 90-х.