Пухка та смачна: рецепт особливої шарлотки з абрикосами

16 серпня 2024, 14:59
Читать новость на русском

Джерело:

Prostoway

Шарлотка – чудова можливість додати чаюванню колориту. Трішки абрикосів і ви отримаєте прекрасний смаковий відтінок.

Ця абрикосова шарлотка дуже пухка та ніжна. Саме те, що потрібно до чаю або кави, аби коротка перерва перетворилася на чудовий спогад!

Читайте також Готуємося до спеки: неймовірний квас з чорного хліба

Рецепт шарлотки з абрикосами

Час: 50 хвилин 

Порцій: 4

Інгредієнти
– 5 яєць;
– 200 грамів цукру;
– 200 грамів борошна;
– дрібка солі;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– ванільний цукор;
– 200 – 300 грамів абрикос;
– мигдалеві пластівці.

Приготування

  1. У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль та цукор. Збиваємо міксером, поки маса не стане густа та не збільшиться в об'ємі. 
  2. Вводимо у два етапи просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно перемішуємо лопаткою. 
  3. Перекладаємо тісто у форму для запікання. Зверху викладаємо половинки абрикосів та прикрашаємо мигдалевою стружкою.
  4. Випікаємо 30 – 40 хвилин при температурі 180 градусів. 

Смачного!

Цікаво знати: вчені пояснили, чи може зіпсуватися мед