Укр Рус
20 травня, 22:20
2

Результат буде феноменальним: у чому знамениті шеф-кухарі варять картоплю

Основні тези
  • Кулінарка Розмарі Гілл рекомендує варити картоплю у молоці для отримання найсмачнішого пюре.
  • Молоко зберігає крохмаль, що дозволяє отримати шовковисте та кремове пюре без додавання жирних вершків.

Варена картопля – один з найпопулярніших гарнірів. Однак досвідчені кулінари зазначають, що зазвичай господині не отримують той результат, якого можна очікувати від улюбленого пюре.

Виявляться, що варити картоплю у воді – точно не найкраще рішення. 24 Канал пропонує звернути увагу на пораду популярної кулінарки Розмарі Гілл, якою вона поділилася на своїй сторінці у ТікТок. 

Читайте також Замінять хліб та булочки: ліниві палянички з сиром – на сковороді за 20 хвилин

У чому найкраще варити картоплю 

За словами кулінарки, варити картоплю найкраще у молоці. Саме ця рідина дозволить отримати найсмачніше пюре, яке ви коли-небудь готували. 

Улюблене поєднання / Фото Pixabay

Картопля схожа на макарони. Вона виділяє крохмаль у рідину, в якій вариться. І він стає "рідким золотом", що дозволяє нам отримати пишне, шовковисте, кремове пюре,
– пояснила Розмарі Гілл. 

Молоко дозволяє зберегти весь крохмаль та заміняє жирні вершки, які часто додають при приготуванні пюре.

Коли картопля вариться у молоці, все, що потрібно – розімнути її в тій самій каструлі. І тоді ваше пюре вийде ніжним, вершковим та шовковим, як ніколи. 

Просто і смачно: як зробити ніжні млинці з кабачків