Укр Рус
29 вересня, 23:56
1

У фрукті не залишиться ані краплини: як вичавити з лимона весь сік – секрет барменів

Основні тези
  • Бармени рекомендують підігрівати лимон у воді до 50 градусів протягом 2 хвилин, щоб отримати максимум соку.
  • Після нагрівання лимон потрібно злегка покатати по столу перед тим, як розрізати і вичавлювати сік.

Джерело:

Ukr.Media

Лимонний сік – надійний помічник на нашій кухні.І важливо отримувати максимум з кожного фрукта.

Ощадливість – одна з головних ознак досвідчених кулінарів. Якщо знати цікаві секрети, то можна отримувати максимум з усіх продуктів, навіть коли йдеться про лимонний сік, інформує Ukr.Media.

Цікаво Усі мріяли дізнатися цей трюк: навіщо опускати сирокопчену ковбасу в окріп

Як вичавити з лимона весь сік 

Цей секрет – надбання професійних барменів, які часто використовують лимонний сік для приготування напоїв. Він дозволяє отримати максимум з кожного фрукта, в них не залишається буквально жодної краплини. 

Особливий фрукт / Фото Pixabay 

Нам потрібні лимон, сотейник та вода. Наповнюємо посуд так, щоб покрити фрукт, і ставимо на вогонь. 

Вмикаємо вогонь на середню потужність та гріємо воду до 50 градусів. Сигналом стануть бульбашки на дні ємності. Коли це станеться, кладемо фрукт у воду та нагріваємо рівно 2 хвилини. Після цього даємо лимону трішки охолонути і катаємо по столу, злегка натискаючи. Тепер можна розрізати лимон навпіл та чавити сік. 

Не всі вгадають: скільки насправді треба тримати чайний пакетик в окропі.