Ощадливість – одна з головних ознак досвідчених кулінарів. Якщо знати цікаві секрети, то можна отримувати максимум з усіх продуктів, навіть коли йдеться про лимонний сік, інформує Ukr.Media.
Цікаво Усі мріяли дізнатися цей трюк: навіщо опускати сирокопчену ковбасу в окріп
Як вичавити з лимона весь сік
Цей секрет – надбання професійних барменів, які часто використовують лимонний сік для приготування напоїв. Він дозволяє отримати максимум з кожного фрукта, в них не залишається буквально жодної краплини.
Особливий фрукт / Фото Pixabay
Нам потрібні лимон, сотейник та вода. Наповнюємо посуд так, щоб покрити фрукт, і ставимо на вогонь.
Вмикаємо вогонь на середню потужність та гріємо воду до 50 градусів. Сигналом стануть бульбашки на дні ємності. Коли це станеться, кладемо фрукт у воду та нагріваємо рівно 2 хвилини. Після цього даємо лимону трішки охолонути і катаємо по столу, злегка натискаючи. Тепер можна розрізати лимон навпіл та чавити сік.
Не всі вгадають: скільки насправді треба тримати чайний пакетик в окропі.