Як за хвилину відрізнити натуральне м'ясо від м'яса з хімічними добавками: трюк від шеф-кухарів

7 жовтня 2024, 12:39
Читать новость на русском

Джерело:

Ukr.Media

Деякі продавці вдаються до оманливих тактик, щоб продати несвіже м'ясо покупцям. Такі методи, як підфарбовування, додавання соєвого соусу та обприскування м'яса, стали звичайною практикою. Тому споживачам дедалі важче відрізнити свіжу продукцію від штучно "омолодженої".

Багато людей намагаються оцінити свіжість м'яса, оглядаючи його поверхню на наявність "обвітрених плям". Однак цей метод не завжди ефективний. При цьому все ж існує спосіб, який швидко допоможе відрізнити натуральне м'ясо від м'яса з хімічними добавками, інформує Ukr.Media.

Читайте також Чому ніхто не показував цього раніше: як з супершвидкістю нашаткувати капусту

Як відрізнити натуральне м'ясо від хімічного?

Цей спосіб підходить для перевірки всіх сортів м'яса: яловичини, баранини, свинини тощо.

  1. Візьміть маленький шматочок м'яса – розміром 1 – 2 сантиметри.
     
  2. Проколіть його зубочисткою і покладіть на шматочок фольги. Підпаліть сірником.
     
  3. Якщо м'ясо під час горіння має натуральний запах, як на грилі, то воно якісне.
     
  4. Якщо ж до нього було додано якісь хімічні домішки, воно віддаватиме синтетикою, й сочитиметься темна рідина, а на поверхні можуть з'явитися бульбашки та піна.

Продавці з хорошою продукцією дозволять провести експеримент потенційним покупцям. На противагу цьому, ті, хто залучений до оманливих практик, відмовлять у тестуванні. Ця відмінність може слугувати ключовим індикатором для споживачів у прийнятті рішення та покупок у майбутньому. 

Сподобався лайфхак? Дізнайтеся, як зберегти свіжість нарізаного авокадо – його "життя" буде довшим на 7 днів.