Секрети пишного бісквіта: всі подруги про них розпитуватимуть
- Для ідеального бісквіта потрібно правильно збивати інгредієнти, просіювати борошно та не змащувати боки форми.
- Випікати бісквіт слід при 160 – 170 градусах, залишити в духовці після готовності і обгорнути у плівку для дозрівання.
Пишний бісквіт – це чудова основа для безлічі смаколиків. І досягнути ідеального результату допоможуть кілька простих секретів.
Для того, щоб бісквіт вийшов як на картинці, потрібно дотримуватися кількох простих правил. 24 Канал ділиться секретами, про які вас точно розпитуватимуть подруги.
До теми Той самий смак дитинства: пісочний пиріг з варенням на раз-два
Секрети ідеального бісквіта
- Правильне збивання
Якщо ви збиваєте жовтки та білки окремо, то з'єднувати їх потрібно акуратно, і змішувати лопаткою, а не міксером. Цілі яйця потрібно збивати, поки маса не збільшиться, і лише тоді поступово вводити цукор.
- Просіювання борошна
Борошно потрібно просіювати 2 – 3 рази. Якщо ви додаєте какао або крохмаль, зробити це треба до просіювання. В тісто борошно також потрібно вводити поволі і акуратно розмішувати.
- Боки форми не змащуємо
Для того, щоб тісто добре виросло, воно повинно "чіплятися". Виливаємо тісто, робимо поглиблення в центрі і одразу ставимо у розігріту духовку.
- Випікання
Випікати бісквіт треба при температурі 160 – 170 градусів в центрі духовки. Процес триває 35 – 40 хвилин, у перші 25 хвилин духовку категорично заборонено відкривати.
- Не поспішайте
Коли бісквіт буде готовий, потрібно залишити його в духовці ще на 10 – 15 хвилин. Потім даємо охолонути і загортаємо на кілька годин у плівку – він "дозріє" і легко розріжеться.
Не все так просто: як розтопити мед, який зацукрувався.