Укр Рус
14 жовтня, 20:02
2

Не треба нервувати і викидати страву: що робити, якщо додали занадто багато перцю

Основні тези
  • Для нейтралізації гостроти перцю можна використовувати молочні продукти, оцет або лимонну кислоту.
  • У супи можна додати оливкову олію та картоплю для зменшення гостроти.

Коли на вулиці стає прохолодно, цілком природним є бажання додати стравам гостріших акцентів. Однак трапляється, що страва виходить занадто пекучою – тоді варто спробувати трішки помʼякшити пікантні акценти.

Пікантні страви володіють особливим колоритом, але варто лише трішки перестаратися – і взяти їжу до рота вже практично неможливо. Що робити у такому випадку – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Cookpad

Цікаво Навіть близько не вареники чи борщ: чим частували козаків у трактирах

Що робити, коли переперчили страву? 

Перець додає стравам гостроти завдяки капсаїцину. Відповідно, для помʼякшення страви потрібно його нейтралізувати. Для цього є декілька способів, який ви можете обрати в залежності від їжі, яку готуєте. 

Забагато перцю – це ще не вирок / Фото Pixabay

Найкраще капсаїцин нейтралізує казеїн. Він є в молоці та молочних продуктах. Мʼясні страви можна помʼякшити додаванням сметани. 

Також з гостротою чудово впорається оцет або лимонна кислота. Салат можна врятувати лаймом і помідорами. 

А як врятувати суп? 

Якщо ви готуєте першу страву й додали забагато перцю, то можете нейтралізувати його оливковою олією. Але після цього обовʼязково треба додати до страви кілька картоплин, аби суп не вийшов надто масним, радить портал Przyslij przepis

Підказка на кожен день 

  • Виявляється, ми часто власноруч "вбиваємо" смак кави.

  • Щоб цього уникнути, потрібно знати лише один секрет її приготування.