Варити каву у джезві не так просто, як може здатися на перший погляд. Яку помилку роблять усі і тим самим позбавляють напій його глибокого смаку 24 Каналу розповів дослідник української кухні, ресторатор та письменник Всеволод Поліщук.
Цікаво Не лише сіннабони: 3 рецепти булочок з корицею, на аромат яких збіжаться сусіди
Яку помилку в приготуванні кави роблять усі?
При приготуванні кави у джезві потрібно слідкувати, щоб напій не закипів. Саме в цьому ховається секрет глибини смаку.
Чекати, поки кава закипить – велика помилка, адже суть у тому, щоб не дати повітрю винести ефірні олії з кави, в яких смак і аромат. Якщо ви тричі прокип'ятите каву – жодних присмаків деревини, ягід або цитрусових ви вже не відчуєте,
– розповів Всеволод Поліщук.
Каву з джезви смакували ще наші предки / Фото Pixabay
Які ще секрети варто знати?
Для приготування в джезві треба використовувати каву дуже дрібного помелу. Заливати її потрібно тільки холодною водою, і повільно нагрівати до підняття пінки без закипання, радить ютуб 25 Сoffee Roasters.
Після заварювання перемішувати каву не потрібно – одразу переливаємо в чашку та споживаємо.
Що приготувати до кави?
Спробуйте приготувати легку запіканку з гарбуза, сиру та маку.
Навіть діти визнають, що вона смачніша за торт.



