Укр Рус
1 липня, 10:50
2

Смак і користь на цілий рік: як закрити квасолю на зиму

Основні тези
  • Спаржева квасоля – саме той продукт, який варто заготувати на зиму.
  • З цим рецептом не виникне труднощів навіть у новачків.
Як закрити стручкову квасолю Як закрити стручкову квасолю

Спаржева квасоля може бути не лише сезонним хітом, а й бажаним гостем на столі впродовж всього року. Заготувати її – справа найпростіших кулінарних маніпуляцій.

Стручкова або спаржева квасоля може бути окремим гарніром або чудовим доповненням до трапези – усе залежить від ваших вподобань. Обов'язково зробіть запаси на зиму, адже вони не один раз прийдуть на допомогу, розповідає 24 Канал.

До теми Це смачніше за котлети та навіть шашлик: відбивні з начинкою, які хоч на свято подавай

Рецепт спаржевої квасолі на зиму

  • Час: 1 година
  • Порцій: 1 банка 

Інгредієнти
– 500 грамів спаржевої квасолі; 
– 1 чайна ложка солі; 
– 1 чайна ложка цукру; 
– 500 мілілітрів води; 
– 1 чайна ложка оцту; 
– 2 лаврові листки; 
– 2 горошки духмяного перцю; 
– 2 зубчики часнику; 
– 4 перці горошком. 

Приготування

  1. Квасолю добре промийте під проточною водою, обсушіть і наріжте на частини, зручні для розміщення у скляних банках. У каструлі закип’ятіть підсолену воду. Коли вода почне вирувати, додайте підготовлену квасолю й проваріть її приблизно 5 хвилин на помірному вогні. Потім відкиньте на друшляк.
  2. Скляні банки попередньо простерилізуйте. На дно кожної покладіть улюблені спеції, після чого щільно заповніть стручками квасолі – бажано встановлювати їх вертикально.
  3. Окремо у каструлі змішайте воду з цукром і сіллю. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи, щоб сипучі інгредієнти повністю розчинилися. Додайте оцет, після повторного закипання дайте покипіти ще кілька хвилин і вимкніть вогонь.
  4. Гарячим маринадом залийте квасолю в банках, герметично закрутіть кришки. Обгорніть банки теплою ковдрою й залиште до повного охолодження.
  5. Зберігайте квасолю в темному та прохолодному місці. 

Смачного! 

Це дуже смачно та корисно: як зробити запечену вівсянку