Стручкова або спаржева квасоля може бути окремим гарніром або чудовим доповненням до трапези – усе залежить від ваших вподобань. Обов'язково зробіть запаси на зиму, адже вони не один раз прийдуть на допомогу, розповідає 24 Канал.
До теми Це смачніше за котлети та навіть шашлик: відбивні з начинкою, які хоч на свято подавай
Рецепт спаржевої квасолі на зиму
- Час: 1 година
- Порцій: 1 банка
Інгредієнти:
– 500 грамів спаржевої квасолі;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка цукру;
– 500 мілілітрів води;
– 1 чайна ложка оцту;
– 2 лаврові листки;
– 2 горошки духмяного перцю;
– 2 зубчики часнику;
– 4 перці горошком.
Приготування:
- Квасолю добре промийте під проточною водою, обсушіть і наріжте на частини, зручні для розміщення у скляних банках. У каструлі закип’ятіть підсолену воду. Коли вода почне вирувати, додайте підготовлену квасолю й проваріть її приблизно 5 хвилин на помірному вогні. Потім відкиньте на друшляк.
- Скляні банки попередньо простерилізуйте. На дно кожної покладіть улюблені спеції, після чого щільно заповніть стручками квасолі – бажано встановлювати їх вертикально.
- Окремо у каструлі змішайте воду з цукром і сіллю. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи, щоб сипучі інгредієнти повністю розчинилися. Додайте оцет, після повторного закипання дайте покипіти ще кілька хвилин і вимкніть вогонь.
- Гарячим маринадом залийте квасолю в банках, герметично закрутіть кришки. Обгорніть банки теплою ковдрою й залиште до повного охолодження.
- Зберігайте квасолю в темному та прохолодному місці.
Смачного!
Це дуже смачно та корисно: як зробити запечену вівсянку.