Вона все зіпсує: яку популярну спецію не можна використовувати для маринування м'яса

6 січня 2025, 22:35
Читать новость на русском

Маринування м'яса – це справжнє мистецтво, яке здатне надати страві просто неймовірних ароматів. І деякі секрети можуть мати вирішальне значення.

У кожного з нас є свої секрети маринування м'яса. Однак в будь-якому випадку варто знати кілька універсальних правил, які точно вбережуть від помилок. 24 Канал пропонує нагадати їх, скориставшись порадами УНІАН

Читайте також Точно такий, як у дитинстві: перевірений часом рецепт крабового салату

Головне – кислота 

Який маринад ви б не обрали, завжди варто пам'ятати, що в ньому повинен бути компонент, який у своєму складі містить кислоти. Йдеться про вино, оцет, кефір, ківі, гранатовий сік тощо. 

Якщо ви зможете правильно вгадати з пропорціями – м'ясо просто танутиме в роті. 

Улюблена страва / Фото Pixabay 

Сіль – зайва 

Для свинини чудово підійде хмелі-сунелі, суміш для шашлику або ж інший мікс спецій. Що стосується яловичини, то в цьому випадку доречнішими будуть прованські трави і різні кисло-солодкі соуси.

Але пам'ятайте, що на етапі маринування не варто додавати сіль. Якщо ви коли-небудь солили або в'ялили м'ясо, то знаєте, що цей інгредієнт витягує з м'яса соки, а це протилежність тому, що ми очікуємо від маринування. 

Скоринка – наприкінці

Чудовий спосіб отримати апетитну скоринку – незадовго до кінця приготування змастити м'ясо медом з гірчицею. І пам'ятайте, що солодкі інгредієнти не треба додавати до маринаду, інакше м'ясо буде горіти. 

Поставить на ноги після застілля: як приготувати чай з фруктами.