У кожного з нас є свої секрети маринування м'яса. Однак в будь-якому випадку варто знати кілька універсальних правил, які точно вбережуть від помилок. 24 Канал пропонує нагадати їх, скориставшись порадами УНІАН.
Читайте також Точно такий, як у дитинстві: перевірений часом рецепт крабового салату
Головне – кислота
Який маринад ви б не обрали, завжди варто пам'ятати, що в ньому повинен бути компонент, який у своєму складі містить кислоти. Йдеться про вино, оцет, кефір, ківі, гранатовий сік тощо.
Якщо ви зможете правильно вгадати з пропорціями – м'ясо просто танутиме в роті.
Улюблена страва / Фото Pixabay
Сіль – зайва
Для свинини чудово підійде хмелі-сунелі, суміш для шашлику або ж інший мікс спецій. Що стосується яловичини, то в цьому випадку доречнішими будуть прованські трави і різні кисло-солодкі соуси.
Але пам'ятайте, що на етапі маринування не варто додавати сіль. Якщо ви коли-небудь солили або в'ялили м'ясо, то знаєте, що цей інгредієнт витягує з м'яса соки, а це протилежність тому, що ми очікуємо від маринування.
Скоринка – наприкінці
Чудовий спосіб отримати апетитну скоринку – незадовго до кінця приготування змастити м'ясо медом з гірчицею. І пам'ятайте, що солодкі інгредієнти не треба додавати до маринаду, інакше м'ясо буде горіти.
Поставить на ноги після застілля: як приготувати чай з фруктами.