На наступний рік не залишиться жодної баночки: маринуємо печериці з перцем
Джерело:
"Шуба"Ароматні печериці стануть чудовою закускою на вашому столі або доповненням до інших страв. Вони настільки смачні, що справа не завжди доходить до збереження на зиму.
Для того, щоб замаринувати печериці, достатньо буде лише кількох годин. Якщо ви хочете заготувати їх на зиму, то потрібно розкласти по стерилізованих банках одразу після маринування. І повірте – довго вони у вашій коморі не стоятимуть.
Читайте також Не треба одразу мчати до магазину: чим можна замінити молоко у випічці
Рецепт маринованих печериць з перцем
Час: 1 година 10 хвилин
Порцій: 6
Інгредієнти:
– 1 кілограм печериць;
– 1 червоний болгарський перець;
– 2 цибулі;
– 100 мілілітрів оцту;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– 1,5 літра води;
– 1 чайна ложка запашного перцю горошком;
– 3 столові ложки солі;
– 4 лаврові листки.
Приготування:
- Вологою ганчіркою чистимо гриби від бруду, потім добре промиваємо холодною водою.
- Цибулю нарізаємо тонкими кілечками. З перцю видаляємо насіння та нарізаємо тонкими смужками.
- Велику каструлю наповнюємо водою, додаємо сіль, цукор та всі спеції, окрім оцту. Доводимо до кипіння. Додаємо гриби і варимо 15 хвилин.
- Додаємо в каструлю цибулю та перець, варимо ще 5 хвилин.
- Додаємо оцет і добре перемішуємо.
- Розкладаємо гриби по стерилізованих банках, заливаємо маринадом, закриваємо кришкою, накриваємо ковдрою та перевертаємо та повного вистигання.
- Зберігаємо у прохолодній коморі або холодильнику.
Смачного!
Ці пиріжки обожнюють усі: готуємо популярний "базарний" варіант.